28-03-2021
I.v.m. Covid-19 maatregelen is de clublocatie tot 1 mei gesloten voor Ledenmiddagen en Bingo/Verloting.
De ALV en Oefendag zijn voorlopig verplaatst naar resp. 12 en 19 mei(zie agenda)
Leden krijgen tijdig bericht als de activiteiten weer doorgang vinden.
Bij vragen kunt u contact opnemen met het Secretariaat.
Nieuwsberichten
30-01-2021
Avondvierdaagse Veenendaal 2021 afgelast
In het kader van de huidige Corona maatregelen, de gevolgen van de Britse variant, de tegenvallende ontwikkelingen rondom de leveringen van de vaccinaties en het feit dat de Avondvierdaagse Veenendaal al over vier maanden van start moet gaan, lijkt het niet reëel dat wij onze Avondvierdaagse, een grootschalig meerdaags evenement met ruim 5000 deelnemers, dit jaar kunnen en mogen organiseren.
Daarom hebben wij met pijn in het hart moeten besluiten dat ook de editie van 2021 er niet zal komen en we ons gaan richten op 2022.
Het is bijzonder spijtig dat we dit besluit nu al moeten nemen, maar gezien het vele voorbereidingswerk, vergunningen ed. hebben we gemeend deze beslissing nu al te moeten nemen.

De Avondvierdaagse Veenendaal zal in 2022 worden georganiseerd van maandag 30 mei t/m donderdag 2 juni
29-04-2021
I.v.m. Covid-19 maatregelen is de clublocatie tot 20 mei gesloten voor Ledenmiddagen en Bingo/Verloting.
De ALV en Oefendag zijn voorlopig verplaatst naar een nader te bepalen datum als we weer samen kunnen komen in de clublocatie
Leden krijgen tijdig bericht als de activiteiten weer doorgang vinden.
Bij vragen kunt u contact opnemen met het Secretariaat.
Er is nu een aanvraag gedaan om de e-cursus voor de verkeersregelaars te houden.
Tevens zal er een hernieuwde aanvraag bij de gemeente worden gedaan om de toertochten te mogen verrijden.

UITGAANSDAG ZATERDAG 19 JUNI 2021
De uitgaansdag naar de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest is gereserveerd. Afhankelijk van de Overheidsmaatregelen gaat die door. Leden, donateurs en vrijwilligers die zich vorig jaar al hebben opgegeven en betaald hebben, staan al geregistreerd.
Mocht je onverhoopt toch niet kunnen geef dat dan tijdig door aan het secretariaat.
Zij die zich wel hebben aangemeld maar nog niet hebben betaald krijgen nog een betaal verzoek.
Alle andere leden, donateurs en vrijwilligers krijgen alsnog de mogelijkheid om zich op te geven.

Doordat de aanleg van de ondergrondse bekabeling tussen Slaperdijk en Groene Velden nu definitief is. Hebben wij het advies gekregen om uit te zien naar een andere locatie, omdat het Ritmeesterterrein wordt verkocht, waarna er woningbouw is gepland.
4 mei 2021
Eerste toertocht van 2021 wordt verreden op donderdag 20 mei.
I.v.m. de nog steeds geldende Overheidsmaatregelen betreffende Corona, houden we bij het verzamelen bij de Clublocatie minimaal 1,5 m afstand, ook tijdens het pauze moment. Neem voor jezelf wat te drinken mee.
6 mei 2021
SCOOTMOBIELROUTE OP DE UTRECHTSE HEUVELRUG

Vorig najaar hebben Bert en Peter de scootmobielroute door het Leersumse Veld uitgeprobeerd, die op initiatief van de werkgroep Toegankelijkheid LV van het Dorpsnetwerk Leersum is ontwikkeld.

De pilot, die vanwege corona vorig jaar werd uitgesteld, zal nu dit jaar plaatsvinden van 25 mei-12 juli 2021. Bijgaand het persbericht hierover.

Op 25 mei 2021 start een pilot van 7 weken
in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met een nieuwe scootmobielroute. Aan de hand van een routebeschrijving is in een Quingo scootmobiel, Landgoed Ginkelduin en het Leersumse Veld van haar mooiste kant te beleven.
De snelheid van de scootmobiel is afgesteld op wandeltempo.
De route is een initiatief van de werkgroep Toegankelijkheid van de Stichting Dorpsnetwerk Leersum en is tot stand gekomen in samenwerking met Molecaten Park Landgoed Ginkelduin, Staatsbosbeheer en Vakcollege Maarsbergen. Met hulp van de werkgroep Landschapsbeheer van Dorp & Natuur Amerongen-Leersum en Wiegersma Boomverzorging is de route begaanbaar gemaakt voor de scootmobiel.
Als de pilot succesvol blijkt wordt deze route definitief aangeboden.
Wandelroutes zijn niet altijd begaanbaar voor mensen met een scootmobiel. Of ze zijn net iets te lang om met een volle accu af te leggen. Projectleider Bob Hartog: “Met grote zorg en op basis van eigen ervaringen is deze route samengesteld. Er is rekening gehouden met de lengte, de begaanbaarheid van de weg en de mogelijkheid om met de scootmobiel ergens te pauzeren”. De route is 9 kilometer lang, maar ook in te korten tot circa 3 of 6 km.
Testperiode (25 mei - 12 juli)
Bij het startpunt op Landgoed Ginkelduin kan tijdens de pilot kosteloos een Quingo scootmobiel geleend worden. De scootmobielen worden ter beschikking gesteld door het 5de Wiel B.V. in Eindhoven.
Voor de uitleen wordt een uitleenovereenkomst getekend en een borg gevraagd. Bij de start wordt instructie voor het gebruik van de scootmobiel gegeven en een routebeschrijving verstrekt.
Halverwege de route is in het weekend bij informatiecentrum De Veldschuur van Staatsbosbeheer een kopje koffie of thee verkrijgbaar. Hier is ook een aangepast toilet aanwezig. Voor openingstijden zie www.staatsbosbeheer.nl. Verder zijn er op de route geen sanitaire voorzieningen.
Over de bevindingen kan na afloop een evaluatieformulier worden ingevuld.
Als de proefperiode succesvol verloopt, is voor deze route een Quingo scootmobiel permanent beschikbaar. Deze is door Wies van Birgelen uit Haarlem gedoneerd aan de werkgroep Toegankelijkheid van het Dorpsnetwerk Leersum en zal ook worden ingezet voor de ontwikkeling van andere scootmobielroutes in de mooie natuurgebieden in de gemeente Utrechtse Heuvelrug rond Leersum.
Informatie en reserveren
Voor meer informatie en reserveren van de scootmobiel kan contact worden opgenomen met de receptie van Landgoed Ginkelduin via email: landgoedginkelduin@molecaten.nl of telefonisch 0343-489999
Vragen over het informatiecentrum De Veldschuur of het Leersumse Veld kunnen worden gesteld aan de boswachter via email: c.koreman@staatsbosbeheer.nl
Voor overige routes voor mindervaliden is informatie te vinden op:
www.np-utrechtseheuvelrug.nl
SCVinfo@scootmobielclubveenendaal.nl
ScootmobielClub Veenendaal

Clublocatie en Oefentuin:
“Scootie’s Home”(Voormalige Ritmeesterfabriek)
Vijftien Morgen 4 - 3901 HA Veenendaal

Bijgewerkt: 28-08-2021    © ScootmobielClub Veenendaal 
Postadres:
Schrijverspark 35 - 3901 PB Veenendaal
Telefoon. (+31) 0612 429 300
e-mail: SCVinfo@scootmobielclubveenendaal.nl
website: scootmobielclubveenendaal.nl
www.facebook.com/ScootmobielclubVndl

Kamer van Koophandel nr.: 30222132 IBAN NL10 INGB 0003 3139 42

Website  mbv WYSIWYG Web Builder 16